diumenge, d’agost 06, 2006

Llorens diu no a l'abocador.

Després d'haver llegit el projecte on s'expressen les intencions que vol dur a terme l'empresa ADOBS ORGÀNICS, estem indignats que el nostre poble hagi de patir les conseqüències d'aquest abocador o planta de compostatge.
En primer lloc, dir que una planta de compostatge d'aquesta mida farà baixar la qualitat dels productes agrícoles de la zona, tot perdent la possibilitat de ser dins de les denominacions d'origen de les quals formem part. On vendrem els nostres productes? (Senyors això no és ciència ficció ni és un comentari del tipus m'han dit que... Tot això és demostrable).
En segon lloc, diem que no som partidaris de l'alcalde de Maldà, ni de l'oposició, ni de ningú. Només volem continuar visquent al nostre poble.

17 Comments:

At 3:46 p. m., Anonymous Lo Celestí said...

Aquesta Megaplanta de Compostatge o Abocador s'anomena de "Maldà", però cal que tothom sàpiga que és més a prop de Llorens (3,8 Km) que de Maldà (5,5 Km). Oi que és curiós !!!!!.

 
At 5:05 p. m., Anonymous jose said...

Quina pena i quina emoció vam viure al pabelló de Belianes a l'escoltar tota la desgràcia que han de soportar la gent que viu aprop de la planta de compostatge de fumanyà perquè no tenen medis per marxar del poble. Això es el que vol l'alcalde de maldà? Que tothom hagi de marxar del poble?

 
At 7:59 p. m., Anonymous pleitaguensam said...

• En aquells temps, Sant Nicolau Pistoler i els seus deixebles passejaven per les Valls del Corb. Un dels deixebles s'apropà al mestre i li diguè: "Mestre, que és aquesta pudor que se sent?" I Sant Nicolau Pistoler, agafant el seu pistolot, responguè:"En veritat us dic que la merda fa pudor, això que les vostres narius ofeses senten és la ferum que ve de l'abocador de Maldà". I un altre dels deixebles preguntà: Mestre, i si és tant cert com que ara som aquí que la merda fa pudor, com es que aquests pobres desgraciats s'han deixat colgar de llots de depuradora i altres immundicies? Sant Nicolau Pistoler, carregat de paciència responguè al deixeble de cor senzill: En veritat us torno a dir que la merda fa pudor, i qui sigui curt d'enteniment o de poques llums o tingui la pituïtària atrofiada no ho sabrà veure així. I en aquell mateix instant disparà el seu pistolot cap a una de les rates tamany XXL que en aquells temps s'havien escampat i proliferaven per tota la comarca. Continuarà.

 
At 8:00 p. m., Anonymous pleitaguensam said...

En aquells temps Sant Nicolau Pistoler i els seus deixebles s’aproparen a l’abocador de Maldà. I veient la immensa muntanya de porqueria i altres immundícies que en poc temps s’havia format, Sant Nicolau Pistoler digué als seus deixebles: “Oh deixebles de cor senzill que ara m’escolteu, en veritat us dic que la merda, a més de pudor, fa embalum.” I els deixebles quedaren sorpresos de la gran entenimentada que els havia deixat anar el Mestre. Uns i altres es tocaren amb els colzes i es digueren entre si: “Com pot ser?, com pot ser això?” I Sant Nicolau Pistoler, en sentir-los exclamà: “Oh babaus que aquí m’escolteu, el vostre enteniment és encara més curt que el dels que volgueren l’abocador, que no veieu que aquesta merda la porten en camions i després la van amuntegant?” I un dels deixebles que ja tenia els dits dels peus rosegats per les rates s’apropà al Mestre i li diguè “I si tant valuosa és la merda, en lloc de portar-la cap aquí perquè no se la queden allà on la caguen?” I Sant Nicolau Pistoler tregué el seu pistolot, disparà tres cops als peus del deixeble fent-lo ballar i li diguè tot emprenyat: “Balla, balla carallot. Que no veus que la merda és merda i fa pudor i fa embalum i no la vol ningú? En veritat us dic que si se la quedessin allà on la caguen ja faria molt de temps que no hi cabrien i haurien hagut d’anar a cagar més lluny “ I els deixebles en veure tan gran saviesa i enteniment quedaren tots bocabadats i esmaperduts, mentre una rata començava a rosegar el dit gros del peu de Sant Nicoalu Pistoler.
Continuarà.

 
At 3:50 p. m., Anonymous Anònim said...

Jo si fos de Adobs Orgànics ja m'hauria tirat enrera. desprès de tots els draps bruts que han tret de l'empresa.

 
At 4:19 p. m., Anonymous pleitaguensam said...

En aquells temps Sant Nicolau Pistoler i els seus deixebles deixaren enrera definitivament l’abocador de Maldà i s’aturaren a reposar a l’ombra d’un bosquet de pins morts. I veient als deixebles tots estirats per terra i amb grans simptomes de cansament, Sant Nicolau Pistoler digué als seus deixebles:” Oh deixebles babaus que m’escolteu amb la llengua fora i el fetge a punt de sortir per la boca, després d’haver vist i olorat tal quantitat de merda, quines conclusions en treieu de tot això?” I el deixeble més a la vora del Mestre digué:”Que la merda fa pudor!”. I un altre respongué:”Que la merda fa embalum!” . I encara un tercer digué:”Que la merda la porten en camions i la van amuntegant!” “NO, NO i NO!!!, No heu entès res, sou una colla de rucs!!!” I treient el seu pistolot començà a disparar a tort i a dret, buidant més d’un ull i perforant alguna que altra orella, mentre els deixebles s’escapolien com podien. “La conclusió que n’heu de treure és que la merda és merda i no la vol ningú, tret d’alguns individus de poc enteniment i més curts de gambals encara que vosaltres”. I sentint tan gran raonament i saviesa els deixebles tornaren a posar la llengua dins la boca i el fetge al seu lloc i algun ull dins la seva òrbita i restaren embadalits una bona estona mentre un d’ells, espolsant-se les rates que ja li havien rosegat les cames fins als genolls, es preguntà si valia la pena continuar seguint arrossegant-se per terra darrera d’aquell il.luminat que tant els maltractava. Es respongué que si.
Potser ja no continuarà. Demano perdó de tot cor als guionistes del PASTA GANSA pel sacrilegi comès.

 
At 4:46 p. m., Anonymous Anònim said...

Desprès de tots els draps bruts que s'han tret de l'empresa encara no entenc com no s'ha tirat enrera.

...Joan Borràs, quien le informó que las descargas de lodos del sábado se debieron a una equivocación del conductor de los vehículos, una curiosa versión que no coincide con la de los agricultores contratados por Adobs...


...La empresa, que inicialmente había justificado el retraso en la supresión de los lodos por las lluvias, se ampara ahora en el elevado coste que supondría el traslado de los residuos...

...El PSdeG-PSOE llevará al Parlamento el caso de los lodos de A Bastida...

...El gerente de Adobs Organics reconoce que la empresa incumplió el compromiso adquirido tanto con los sindicatos como con el alcalde de Lalín...

...Medio Ambiente expedienta a la empresa que vertió lodo en Pantón...

...La Xunta abrirá expediente sancionador por el depósito de lodos en Goiás...

...La empresa, según se cita en la sentencia, no negó en ningún momento el depósito de lodos y barro en torno a la carretera, ni tampoco la carencia de autorización......El gerente de la empresa se comprometió meses atrás a trasladar las toneladas de lodo acumuladas en Pantón a cambio de la retirada del contencioso. Sin embargo, hasta ahora los reiterados anuncios en este sentido no han terminado de traducirse en hechos...

 
At 10:30 a. m., Anonymous Anònim said...

En aquells temps Sant Nicolau Pistoler pelegrinava un altre camí amb els seu deixebles per la vall del Corb. En arribar a una bonica vila un d’ells estossegant per allò impur que ofenia llurs narius preguntà:

-Mestre quina bonica vila és aquesta? Potser és ‘Urgellnet’, com semblen indicar-ho alguns llençols blancs penjats dels balcons que entrelluco?

-Ignorant, més que ignorant, -digué brandant el pistolot- aprèn de les meves paraules car avui parlar-vos vull en manera lleument versada:

Poble sense baró,
merda a l’abocador,
alcalde sense raó:
de lluny sento la fortor.

I llavors saberen on es trobaven i agenollats donaren gràcies al Mestre, el primer dels comistes, per la seva immensa sapiència i per les dots literàries que, sens dubte, l’adornaven.

-Mestre –gosà dir un altre dels que l’acompanyaven- qui és aquest que va pel carrer amb cara de pocs amics i la vara a la mà? Potser és el senyor d’aquesta bonica vila?

I un altre cop Sant Nicolau parlà amb veu de tro:

Si en saps el cognom
en saps l’ofici:
és dels que de la merda
en vol benefici.

Tanta saviesa i en format rimat va deixar estabornits, esmaperduts, corgrlaçats i garratibats els deixebles i els nombrosos vilatans que ja seguien el mestre pels carrers de la bonica vila de la vall del Corb. Qui l’ha sentit un cop no l’oblida; qui ha vist el seu pistolot lluentejar al sol es converteix. Lloat sigui el gran Cóm i el seu Mestre!

Era més tard de migdia quan feren cap a allò que semblava una fonda. L’amo sortí a la porta i preguntà amb cara de no haver trencat mai un plat què passava. Sant Nicolau Pistoler assenyalant-lo emprenyat amb el pistolot digué:

No es pas barber
però ens vol xollar,
si al cap té gotalleres
que s’ho faci mirar.

Els altres semblaven no entendre’l i el Mestre prosseguí:

No és pas sabater
i dóna espardenyes...

I no calgué dir més perquè tots reconegueren un dels que negociava amb substàncies impures i nocives per al cos i l’ànima. I no s’hi aturaren a dinar i recomanaren a tothom que no ho fes, car qui remena merda les mans se n’empastifa i no ha de tocar les viandes destinades a la boca humana.

Cap al tard el Mestre i els deixebles se n’anaren de la bonica vila no sense haver abans deixat escrit amb lletra de bala de pistolot a la casa de la vila les dues veritats fonamentals que han de guiar tota persona justa:

“La merda fa pudor” i “No és el mateix Cóm que bàcia”.

 
At 7:00 p. m., Anonymous Anònim said...

Quan se celebra la festivitat de Sant Nicolau Pistoler? Té alguna ermita o temple en honor seu a la vall del Corb? El Comisme és únic o té tendències? És Cóm o Coma? Les Comes són d'essència divina o simples emanacions d'energia positiva? Bàcia és l'antítesi de Cóm? És el diable o alguna cosa semblant? És veritat que res no es crea ni es destrueix sinó que únicament es composta? Maldar és un verb reflexiu? És el mateix mosca que vector? Es pot ser budista i comista alhora i ser crític amb la proliferació excessiva de molins de vent?

 
At 8:37 p. m., Anonymous Anònim said...

No ens atavalis amb tantes preguntes, els seus seguidors som de cor pur i gent senzilla; no hem après gaire de lletra. Sant Nicolau pistoler té varies ermites a Les Comes de Maldà, a la serra de Bellmunt de Castellserà, a vinaixa, a Juncosa, a Maials... Converteix-te i oblida't de les mosques, budistes...
Per cert Sant Nicolau Pistoler el celebrem tots els dies de l'any

 
At 11:34 p. m., Anonymous Anònim said...

Aquí us poso una carta referen a l'abocador de Castellserà. Es curios veure que totes aquestes empreses actuen igual. crec que es molt descriptiva i que el cas es calcat al nostre
Està clar que aquest problema que tenim ara mateix és un problema de diners.
A l'empresa l'únic que l'interesa es poder guanyar diners i que no hi hagi gaire rebombori, per aixó, a les reunions que van realitzar conjuntament amb l'ajuntament e IPCENA només es va explicar el que els interesava, perquè aquesta gent son molt bons comercials.
El poble ens van refiar del que ens van explicar i vam sortit tots molts contents de la reunió i com a borregos cap a casa.
Però va arribar el dia que la gent de la plataforma ens va fer veure el que podria suposar un abocador d'aquest tipus i d'aquestes dimensions, i sobretot en aquestas UBICACIÓ.
La gent que està a favor de l'abocador, ara mateix no soc capaç d'entendre-la, perquè desprès de totes les informacions que s'han aportat sobre el tema, cada persona es capaç de recapacitar per si mateix.
Un no s'ha de quedar amb la primera impressió i s'han de contrastar les informacions rebudes.
El que està clar es que aquest ABOCADOR que volen possar al poble ho han intentar fer sense que la gent que el podem patir sapiguessim les possibles afeccions que podiem rebre, sempre s'ha amagat informació.
Dels que estan a favor, l'únic que es pot pensar es que han de tenir algun benefici propi perque si no es impossible entendre-ho, a no ser que ens moguem per idees polítiques, coses que trobo que en aquest moment no toca.
Yo crec que la plataforma en cap moment ha volgut polititzar aquest problema i molta gent del poble si que o està fent, i aquí és on s'equivoquen perquè mes val pensar en la gent que viurà d'aquí molts anys al poble i tindran que conviure amb l'abocador, en marxa per la segura ampliació d'aquest, en cas que es faci o com a un reactor químic enterrat en la pitjor zona possible que es podia trobar i sense cap seguretat que les mesures que hi ha avui en dia siguin suficients per aguantar tot el temps que aquest reactor estarà en marxa sense que nigú de nosaltres o els nostres fills o sapiguin. Perque parlis amb el técnic que parlis, ja sigui de la mateixa empresa constructora et pot assegurar que aquesta lona que possen per evitar filtracions de lixiviats duri per sempre, perquè aquesta consulta se li va realitzar als tecnics de l'empresa a les sessions que va organitzar l'ajuntament de 18 a 21 hores ara fara poc temps i la seva resposta va ser que no o podien assegurar, nomes amb aquesta resposta ja em de tenir prou per dir que NO VOLEM UN ABOCADOR A LA SERRA DE BELLMUNT.
Pensem tots amb el terra que hi haurà a sota de l'abocador (guixos) i de la proximitat del canal i de cases d'alguns veins nostres i la no molt llunyana ubicació del nostre estimat poble, que ara es podrà recordar per festes com la de la cursa de llits o actualment per la del bandoler i no volem que es recordi com el poble de l'ABOCADOR, perquè per moltes coses que es facin sempre s'ens recordarà pel gran REGAL que ens faran col·locant aquest MACROABOCADOR.
Anims a la gent de la plataforma a continuar i a la gent a no baixar la guardia perquè si no estarem perduts. Extret de : http://www.grupnac.org/phpBB/phpBB2/viewtopic.php?t=5

 
At 9:40 a. m., Anonymous Anònim said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]buy cheap software reviews, [url=http://firgonbares.net/]to purchase microsoft software[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] microsoft office excel 2003 lessons sell softwares
price camera software [url=http://firgonbares.net/]microsoft software online[/url] oem software price
[url=http://firgonbares.net/]adobe software for sale[/url] sell used software
[url=http://firgonbares.net/]coreldraw 11 user manual[/url] buy dreamweaver cheap
microsoft office 2003 basic [url=http://firgonbares.net/]order software linux[/b]

 
At 1:57 a. m., Anonymous Anònim said...

[url=http://bariossetos.net/][img]http://hopresovees.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]online store software with, [url=http://bariossetos.net/]educational software company[/url]
[url=http://bariossetos.net/][/url] nero 9 crack online shop software kaufen oder
Studio 4 Pro Mac [url=http://vonmertoes.net/]buying cheap software[/url] field sales software
[url=http://hopresovees.net/]shop quote software[/url] sell software business
[url=http://hopresovees.net/]buy cheap software coupon[/url] coreldraw cd cover template
adobe software programs [url=http://bariossetos.net/]software store script[/b]

 
At 8:44 a. m., Anonymous Anònim said...

The phone works and the texting works, but the internet (email, browsing, etc...) does not work! My buddy and I sit right next to each other, he has edge (the older iphone) and i have the 3g but neither can contact the cellular network when trying to use e-mail or the web browser. Anyone else having this problem? or does anyone got a clue to why this may be? thanks!________________
[url=http://unlockiphone22.com]unlock iphone[/url]

 
At 7:36 a. m., Anonymous Anònim said...

The phone works and the texting works, but the internet (email, browsing, etc...) does not work! My buddy and I sit right next to each other, he has edge (the older iphone) and i have the 3g but neither can contact the cellular network when trying to use e-mail or the web browser. Anyone else having this problem? or does anyone got a clue to why this may be? thanks!________________
[url=http://unlockiphone22.com]unlock iphone[/url]

 
At 11:57 p. m., Anonymous Anònim said...

ups sorry delete plz [url=http://duhum.com].[/url]

 
At 5:53 a. m., Anonymous Anònim said...

Ola, what's up amigos? :)
In first steps it is very good if someone supports you, so hope to meet friendly and helpful people here. Let me know if I can help you.
Thanks in advance and good luck! :)

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home