diumenge, d’agost 06, 2006

Què més hem de fer per parar això?

El CONSELL COMARCAL DE L'URGELL, ELS ALCALDES DE SANT MARTÍ DE RIUCORB (format per SANT MARTÍ DE MALDÀ, ROCAFORT, LLORENS i el VILET), DE BELIANES, DELS OMELLS, DELS OMELLONS, D'ARBECA, DE L'ESPLUGA CALBA, DE LES BORGES BLANQUES i moltes associacions demanen la retirada del projecte. Amb això no n'hi ha prou perquè els que estan a favor d'aquest projecte reflexionin?

2 Comments:

At 5:21 p. m., Anonymous Anònim said...

MANIFEST DE SANTA CREU: 19 DE JUNY DE 2005
“ MAI MÉS ”

Ara fa un any ja érem al mateix lloc.. Ens hi va portar la crítica problemàtica que va generar, pel Lluçanès, l’existència d’una planta que, suposadament, tracta els residus, muntanyes de residus, que no es produeixen pas aquí. La nostra qualitat de vida se n’ha vist seriosament afectada: nits de no dormir, molèsties greus, malestar personal i social. Uns quants pobles totalment trasbalsats per l’activitat de molt pocs. Per la rampinya d’alguns, per a engreixar una mica més el sac dels beneficis, tots en paguem les conseqüències.
Un any després aquesta problemàtica continua existint, i els veïns del Lluçanès continuem vivint aquest malson agreujat per noves molèsties que comporta el funcionament d’aquesta empresa . Fins quan?
Per aquesta situació inhumana que estem aguantant, diem MAI MÉS:

Mai més, deixar instal•lar amb traïdoria activitats com aquesta, enganyant a tothom i amb la tirania pròpia d’altres temps.
Mai més, jugar amb la salut de la gent ni permetre que els qui han de vetllar pel benestar de tots, mirin cap a una altra banda oblidant el principi de prevenció i de respecte als altres.
Mai més, jugar amb el present i el futur de petits, joves i grans. Ni haver d’inspirar aires contaminats , irrespirables a l’exterior i dins mateix de casa nostra, ni permetre que una plaga d’insectes carregats de merda d’arreu del país envaeixin les nostres llars .
Mai més, que es pugui jugar amb el pa dels qui es lleven cada dia per treballar honradament. El Lluçanès necessita una altra mena d’indústries, una altra mena d’empreses. La nostra terra no té preu, és única i irrepetible i l’hem de conservar en tant que puguem.
Perquè mai més ningú s’hagi d’ofegar durant 5 anys mentre es capgiren totes les lleis intentant trobar-ne una que a la pràctica pugui defensar els seus interessos i el permeti ser a casa i respirar, ni s’hagi d’establir una comissió de gent que no disposen dels mitjans que caldria per protegir els veïns , ni s’hagi de molestar als mitjans de comunicació per fer pública la seva desesperació, perquè mai més ningú hagi de patir aquest calvari.....volem saber ja on és la llei que diu : “EL BENESTAR DE LES PERSONES ESTÀ PEL DAMUNT DE QUALSEVOL ALTRE INTERÉS , I PER TANT LES ACTIVITATS QUE PROVOQUIN MOLESTIES CONSTATADES, HAN D’ATURAR IMMEDIATAMENT EL SEU FUNCIONAMENT MENTRE S’ESTUDIEN LES POSIBLES SOLUCIONS ALTERNATIVES”......perquè les administracions no perdin temps a l’hora de buscar-la ni tinguin mal de panxa a l’hora d’aplicar-la.
Perquè ningú oblidi que la prevenció és la millor de les apostes i que la salut és a primera plana...som avui aquí , per segon i esperem darrer cop, en un Lluçanès que crida unànimement per demanar tornar a ser el que era i poder afrontar el futur dignament, oblidant el mal que ens estan fent amb tots aquests residus aliens a nosaltres. Per un Lluçanès net i sa on tots ens hi hem d’implicar!!
Mai més. No ho volem per nosaltres ni per ningú.
Gràcies a TOTS!!

 
At 9:35 p. m., Anonymous Anònim said...

I el panxacontenta de l'alcalde de Fulleda? A veure si l'haurem de fer sirgar a canonades!

Fulledenc

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home