divendres, d’agost 11, 2006

Roda de Premsa de L'alcalde de Maldà

Avui (11 d'agost de 2006) l'alcalde de Maldà, Josep Batlle, realitzarà una roda de premsa on farà pública la seua posició respecte a la "Planta de compostatge".

L'alcalde de Maldà retira el projecte de la planta decompostatge de forma definitiva. Acusa el govern de la Generalitat d'actuar de forma "passiva" en la crispació social que s'ha generat al municipi (Diari Segre)

11-08-06

L'alcalde de Maldà, Josep Batlle, ha anunciat la retirada definitiva del projecte de la planta de compostatge que l'empresa Adobs Orgànics SL havia promogut en aquesta petita localitat de l'Urgell, donant així per tancada una polèmica que arrenca del 2001. Batlle ha acusat el govern de la Generalitat d'actuar de forma 'passiva' en la crispació social que s'ha generat al municipi. La Plataforma opositora al projecte havia aconseguit reunir, en els últims dies, més de 3.000 al·legacions en contra el projecte. Entorn la polèmica creada per la instal·lació de la planta al municipi, Batlle ha assenyalat als líders dels moviments opositors al projecte com a 'únics responsables de la situació de crispació social' motivats, segons Batlle, per 'interessos ocults'. Així mateix, Batlle ha acusat al govern de la Generalitat de tenir una actuació 'passiva' davant el conflicte a causa de la proximitat de les eleccions autonòmiques i també de 'no defensar els seus propis informes favorables a la planta', davant el que Batlle considera que han estat 'agressions psíquiques' als veïns de Maldà. Queda així tancat un projecte la polèmica del qual arranca des del 2001, quan es va presentar per primer cop el projecte, que també va motivar la creació d'un moviment opositor que va forçar, al final, la retirada provisional del projecte. Pel que fa als terrenys on s'havia d'ubicar la planta, unes 33 hectàrees situades al municipi de Maldà, Batlle ha explicat que continuen sent propietat de l'empresa, que ja els havia adquirit anteriorment. En aquest sentit, Batlle ha explicat que tot i que l'empresa pugui fer altres propostes per utilitzar aquests terrenys, des de l'ajuntament 'descartarem qualsevol proposta que tingui a veure amb el tractament de residus'.

7 Comments:

At 12:07 p. m., Anonymous Lo Celestí said...

Digui el que digui l'alcalde de Maldà avui,tant si diu que s'ha acabat la "planta" com si diu que això no ho para ni Déu, no hem de deixar les reivindicacions. Fins que no es tingui tot lligat i ben lligat no hem de permetre que el tema es desimfli. SI TU L'ESTIRES FORT PER AQUÍ ...

 
At 12:33 p. m., Anonymous Anònim said...

Tens raó aquet abocador s'ha paralitzat no se quantes vegades i a tornat a sortir, que algun expert en la matèria ens digui que ha de pasar per poder dormir tranquils i no torni a sortir mai més

 
At 12:59 p. m., Anonymous elcamidelcollet said...

Porto una hora llegint i estic esperverat i esmaperdut de l' atreviment d' aquesta gent, on s' ha vist voler imposar el que la gent no vol !!! a demés com s'atreveixent a decidir, si estaria situat més aprop de Llorens que de Maldà, no s' ha de deixar passar !!!

 
At 1:29 p. m., Anonymous Anònim said...

Passi el que passi, s'ha d'actuar amb seny i calma. No ens embalem, que això és el que volen. Hem de manifestar-nos, però de forma civilitzada i pacífica. Fora L'abocador !!!!

 
At 5:28 p. m., Anonymous Un veí de Llorens said...

Ei, Companys !! Sembla que ho hem aconsegit (We Shall Overcome - Tot Junts Vencerem). De tota manera no hem de fer escarafalls. No es pot dir blat fins que és al sac i ben lligat. Ara ens hem d'assegurar que cap bestiesa com aquesta "Planta" s'instal·li a l'Urgell. URGELL NET. NO A L'ABOCADOR. SALUT I ÀNIMS !!!!

 
At 10:04 p. m., Anonymous cuca Obradors said...

Des del Lluçanès, us felicitem a tots, inclòs a l'alcalde que algun dia s'adonarà que ha estat la decisió amb més seny de la seva vida, decisió que l'afavoreix malgrat hagi estat forçada. Heu apostat pel futur de la vostra zona, de les vostres vides , cosa que no vem tenir oportunitat de fer nosaltres. Aquesta setmana una de les nostres veïnes ha començat quimioteràpia.....m'ha dit: apuntem a la llista. Vosaltres mateixos. Una abraçada des d'el Lluçanès. qk obradors Portaveu de la comissió SOS Lluçanès

 
At 9:34 a. m., Blogger Plataforma ciudadana said...

Des del Diari NO TAN A PROP us felicitem.

http://notancerca.blogspot.com/2006/08/mald-retira-el-projecte-de-la-polmica.html

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home