dimecres, d’agost 30, 2006

Situació actual de "l'abocador" de Maldà

A l'apartat de notícies del Som Garrigues Weblog http://somgarrigues.com/comunitat/?q=node/536 podem lleguir quina és la opinió que es té sobre la situació actual.
En general, els membres de les plataformes creades en els diferents pobles, no creuen que el decret d'alcaldia sigui un document que deixi tancat el tema. Les persones entrevistades insisteixen en qué mentre l'empresa sigui la propietària dels terrenys, hi haurà perill. A més, segons ells, el decret no implica legalment a l'empresa i cap representant de l'empresa ha donat la cara ni legalment ha renunciat a res.
Un altre fet comentat és que un decret d'alcaldia, pot ser substituit en qualsevol moment per un altre decret.
Algú pot pensar que potser en fem un gra massa d'aquest assumpte, però hem de tenir en compte que al 2001 es van comprar 33 hectàrees per l'empresa i que amb un 75 % de la població de Maldà en contra, es va decidir d'anul.lar la instal.lació de la planta de compostatge, en sessió plenària. Tot i així, durant tots aquests anys, l'empresa no ha deixat els terrenys i amb el suport de l'ajuntament, han insistit fins que es va produir el decret d'alcaldia.
Com destaca el Som Garrigues, ha estat "una mobilització popular sense precedents", que ha unit molts pobles.
Lamentem les paraules de l'alcalde de Maldà que en cap cas serveixen per disminuir la situació de crispació i conflicte social de què es queixa i que ell mateix va provocar, i ajudar a que anés augmentant, al no donar explicacions.

2 Comments:

At 12:57 p. m., Anonymous Anònim said...

La llàstima es que no tinguem un SOM a l'urgell.

 
At 1:59 p. m., Anonymous Anònim said...

Suposo que fa falta que algú pasi al davant i s'informi de la feina que porta això i si econòmicament es rentable o com es pot subvencionar. De tota manera veig que a la dreta del weblog hi ha les noticies de l'urgell del diari bondia de Lleida que ens dóna molta informació de l'urgell i de les garrigues i que al tenir més medis que el som garrigues, crec que aporta molts més continguts. De tota manera la ventatge del som garrigues es que hi hs molts espais d'opinio i tothom pot escriure i dir el que creu

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home